אם אתם חווים נשירת שיער מוגברת ואתם מחפשים טיפולי שיער כאלו או אחרים, וודאי נתקלתם בכדורי פרופסיה (פינסטריד). כדי להבין מה תופעות הלוואי וכדי שתוכלו להגיע להחלטה מושכלת האם להשתמש בפרופסיה או לא,
קודם נבין, כיצד פרופסיה עובדת?
ראשית, פרופסיה בעיקר נועדה לטיפול בהתקרחות גברית והשיטה היא על ידי חסימת דיהידרוטסטוסטרון (DHT) בזקיקי השיער אשר גורמים לעצירת ההתקרחות לצמיחת שיער.
אבל מה זה דיהידרוטסטוסטרון (DHT)?
דיהידרוטסטוסטרון הוא הורמון מין הנקרא אנדרוגן והוא תורם להתפתחות "מאפייני מין גבריים" כאשר אחד מהם הוא שיעור הגוף. טסטוסטרון מפיק את ההורמון DHT וככל שגברים מתבגרים, יש ל-DHT ולטסטוסטרון משמעות רבה על התפתחות גוף הגבר כמו פיתוח מסת השריר, בריאות מינית ופוריות תקינה.
בעיקרון גם לגברים וגם לנשים יש טסטוסטרון, אך בדרך כלל לגברים יש יותר טסטוסטרון ורק כ-10% מהטסטוסטרון בגוף הגבר הופך ל-DHT.
אז איך DHT קשור לנשירת שיער?
עכשיו שאנו מבינים שזורם בדם DHT, אותו DHT "מתלבש" על זקיקי השיער בקרקפת אצל הגברים, גורם להם להתכווץ ולהיות פחות אפקטיביים בפעולת צמיחת השיער. לכן, המסקנה המתבקשת היא שככל שתיהיה הפחתה של DHT בקרקפת, כך זקיקי השיער יוכלו לעבוד בצורה אפקטיבית יותר. הבעיה היא, שהפחתה ב-DHT עלולה לפגוע בהתפתחות מאפיינים גבריים כמו ייצור זרע, זיקפה ופוריות.
לסיכום, ערכנו בפניכם יתרונות מול חסרונות בשימוש בפרופסיה:
יתרונות בשימוש בפרופסיה:
גברים שעוברים השתלות שיער נדרשים לצורך פרופסיה מכיוון שפרופסיה התגלתה כטיפול משלים מועיל להשתלות שיער.
שימוש קבוע בפרופסיה התגלה כאפקטיבי לעצירת נשירת שיער ואף לצמיחה מחודשת של זקיקי שיער "רדומים".
חסרונות בשימוש בפרופסיה:
פרופסיה לא יכולה לעזור באזורי התקרחות מלאה.
ברגע שמפסיקים לצרוך פרופסיה, תחל נשירת שיער מוגברת. כלומר, כל השיער שצמח ינשור במהירות.
יש עדויות רבות שגברים שצרכו פרופסיה חוו ירידה משמעותית בחשק המיני, ירידה בכמות הזרע ובקושי שמירה של זיקפה. תופעות אלו עלולות להופיע גם הפסקה בשימוש בפרופסיה.
מעוניינים לשמוע על טיפול 100% טבעי ואפקטיבי במיוחד?
תגובות